Podle článku v Hospodářských novinách čeští výrobci potravin požadují po Ministerstvu zemědělství, aby zrušilo tzv. masnou vyhlášku, která např. nařizuje, aby v uzeninách byl aspoň minimální obsah masa.
Přitom tato vyhláška vznikla před několika lety právě na naléhání českých uzenářů, kteří odmítali „buřty z mouky a škrobu“. Nyní ale tito výrobci upozorňují, že dovozci tuto vyhlášku dodržovat nemusí a i díky tomu je jejich zboží levnější.
Znamená to, že v dovážených „uzeninách“ už žádné maso není?
Dalo by se to tak vyložit. V minulých letech se objevilo už několik zpráv, že mnohé uzeniny obsahují pouze lůj a žádné maso, zato velké množství sojové mouky. Tato zpráva to zřejmě potvrzuje.
Dále článek upozorňuje, že v potravinách se objevuje stále více laciných náhražkových surovin s množstvím „éček“. Nicméně zákazníkům to zřejmě nevadí, protože jediné, co je opravdu zajímá, je nízká cena. Fakt, že konzumují potraviny podřadné kvality, jim zřejmě nevadí...
| Autor: administrator |
Vydáno dne 26. 07. 2007 | 19006 přečtení |
Počet komentářů: 1195 |
Přidat komentář |